PÅSKTRÄDSAKTIVITETEN 2013.

Idén till aktiviteten som vi provar på försök i år fick lion Björn Åström vid samtal med lionsmedlemmar i Kalmar, där aktiviteten gått bra. Förhandlingar har förts med entusiastiska Susanne Forsberg i ”Omtänksamma Kristinehamn”, som betalar några tusen kronor för uppsättning av ca 30 påskfjädersprydda björkar längs Kungsgatan. Björkarna fick några raska lions av Ulla Frisk på Järsbergs gård och fraktade dem till loppisladan där påskfjädrarna, som ICA MAXI sponsrat med, sattes fast. Fredag 22 mars sattes björkarna upp med buntband, som PEA IDUSTRIPRODUKTER sponsrat med. Påskträd lyser även upp sponsorernas entréer och ingången till Önskabutiken och Konditori Höghuset (f.d. Ejes). En inplastad LIONS-logga pryder också varje träd. Tanken är att till nästa år erbjuda intresserade näringsidkare att för några hundralappar få påskträd utplacerade vid sina ingångar. Behållningen går oavkortat till Lions hjälpverksamhet. Det var i år ett kallt arbete att få i fjädrarna och bunta fast träden, men det värmde när förbipasserande uttryckte sin uppskattning och tyckte det såg fint ut.
Påskträden togs bort av lions efter påsk och transporterades till Återvinningsstationen, där de sakkunnigt togs om hand av personalen.

Kungsgatan mot Södertull  Fyra Lions sätter upp påskträd
Ylva och Lars dekorerar träd Björn kör ut träd
Peter och Björn sätter upp träd Dekoration utanför PEA produkter

Påskträden hamnar till slut på återvinningen